Lainaa pienellä korolla – löydä halvin laina nopeasti netistä

Netistä voi nykyään saada helposti huomattavasti edullisempaa lainaa kuin ennen. Tuohon on ainakin kolme isoa syytä. Ensimmäinen on se, että lainojen korkokatot ovat rajoittaneet varsinkin pienten lainojen korkoja huomattavasti. Toinen syy on se, että lainafirmojen keskinäinen kilpailu on koventunut, ja tuon myötä ne joutuvat asiakkaita houkutellakseen tarjoamaan entistä halvempaa lainaa. Ja kolmas syy on se, että niin sanotut lainavertailut ovat yleistyneet. Nuo ovat siis palveluita, jotka pyrkivät etsimään lainatarjouksia monesta eri paikasta.

Alla on vertailulomakkeeseen poimittu erityisen hyviä lainavertailuita. Koska tässä ikään kuin vertaillaan vertailijoita, niin voi näiden palveluiden avulla olla erityisen hyvät mahdollisuudet löytää pienen koron lainan.

Kilpailuta lainahakemus ja löydä laina pienellä korolla

Esimerkki netistä löydettävästä pienen koron lainasta: Lainaa 51 000 euroa, nimellinen vuosikorko 4,50% ja todellinen vuosikorko 4,59%, laina-aika 5 vuotta, kuukausierä 951 euroa. Luonnollisesti netistä on mahdollista löytää myös huomattavasti tuota pienempiä lainoja, joiden korko on varsin matala. Tuo lainaesimerkissä mainittu laina voisi kuitenkin olla esimerkiksi kätevä yhdistelylaina.

Korkoprosentti vs. euromääräinen korko: Kun tällä sivulla puhutaan pienistä koroista, niin viittaa se ennen kaikkea todellisen vuosikoron korkoprosenttiin. Käytännössä on toki niin, että ennen kaikkea kannattaa huomioida lainan aiheuttamat euromääräiset kustannukset.

Tuosta edellä mainitusta seuraa se, että ei tietenkään kannata ilman tarvetta ottaa esimerkiksi 5000 euron lainaa, jonka korkoprosentti on pienempi kuin vaikkapa 1000 euron lainaa, jonka korkoprosentti on korkeampi kuin 5000 euron lainan, mutta euromääräiset korot pienemmät. Toki käytännössä on niin, että monella on jo etukäteen mielessä tietty lainasumma, ja sitten on kysymys vain siitä, miten löytää mahdollisimman halvan koron omaavan kyseisen lainasumman.

Miten nopeasti pienen koron laina voi olla tilillä: Tämä riippuu isolta osin lainasummasta. Eli käytännössä esimerkiksi 2000 euron laina voi olla tilillä jo jopa tunnin sisällä lainahakemuksen aloittamisesta, mutta sitten taas vaikkapa 15 000 euron lainan kohdalla on hyvä asennoitua niin, että lainan tilille saamisessa menee esimerkiksi yksi arkipäivä. Tuo toki olettaen, että saa nopeasti viimeisteltyä lainahakemuksen.

Vakuuksille tai takaajalle ei netissä ole tarvetta: Esimerkiksi kaikki ylempänä olevassa vertailutaulukossa näkyvät lainapalvelut myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takajaa. Tuo tietysti nopeuttaa sitä, miten nopeasti laina voi olla omalla pankkitilillä.

Pidempi laina-aika voi alentaa korkoja: Kompensoidakseen sitä, että lainoista ei voi enää periä kovin korkeita korkoja, ovat monet lainafirmat pidentäneet niiden lähtökohtaisia maksuaikoja. Voikin olla niin, että pidemmän maksuajan valitsemalla saa edullisemman lainan. Toki tuo taas voi aiheuttaa euroissa mitaten enemmän korkoja tai johtaa siihen, että lainan tilille saamisessa menee hieman kauemmin.

Tuo edellä mainittu jälkimmäinen kohta on seurausta siitä, että pidempää laina-aikaa tarjoavat lainapalvelut myöntävät usein kulutusluottoja, kun taas lyhyemmän maksuajan lainat ovat monesti pikavippejä, eikä ole tavatonta, että kulutusluottojen kohdalla tehdään tarkempaa taustatarkistusta kuin pikavippien kohdalla. Toki yleisesti ottaen netistä on edelleen varsin helppo saada lainaa.