Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Mikäli haluaa pitää lainan kuukausierät mahdollisimman pieninä, niin on hyvä yrittää löytää mahdollisimman edullinen ja pitkän laina-ajan omaava laina. Tuossa voivat kätevänä apuna olla lainavertailut. Voit etsiä tämän sivuston lainavertailun avulla jopa 15 vuoden laina-ajan omaavaa lainaa ja sitten kyseisen vertailun alta löytyy paikkoja, joista voi hakea vielä pidempää laina-aikaa.

Löydä jopa 20 vuoden laina-aika halvan koron lainalle

Hyvä huomata liittyen maksuaikoihin: tämän sivun avulla mahdollisesti löydettävät lainat eivät ole niin sanottuja bullet-lainoja, eli niiden korkoja ja pääomaa lyhennetään kuukausittain. Eli siis esimerkiksi 15 vuoden laina-aika ei tarkoita sitä, että koko laina kuitattaisiin kerralla 15 vuoden päästä.

Tietoa Edullista Lainaa -sivuston lainavertailusta

Yläpuolella olevan lainahakemuksen avulla voit siis hakea kerralla lainaa usean eri lainapalvelun kautta, palvelu pyrkii löytämään juuri sinun hakemukseesi sopivia lainatarjouksia. Hakemuksen taustalla toimii Rahoitu.

Mikä verran laina-aikaa voit hakea millekin lainasummalle:

Tämän sivuston lainahakemuksella voit hakea kooltaan 1000 – 60 000€ lainaa. Kaikille lainahakemuksen kautta haettaville lainasumille voi hakea tasavuosin 1 – 15 vuotta laina-aikaa, eli esimerkiksi 5000€ lainalle voi hakea laina-aikaa vaikkapa 3 vuotta tai 12 vuotta.

Miten nopeasti lainaa voi saada:

Sen, että lainaa voi saada pitkäksi aikaa, ei tarvitse tarkoittaa sitä, että lainaa ei voisi saada nopeasti. Saatuasi myönteisen lainapäätöksen, voit parhaassa tapauksessa saada lainan itsellesi jo muutamassa tunnissa.

Kannattaa kuitenkin valmistautua odottamaan rahojen saapumista ainakin jonkin verran tuota pidempään. Yleisesti ottaen voi todeta, että mitä isompi lainasumma, niin sitä pidempään sen tilille saapumisessa luultavasti menee.

Lainaa pitkällä maksuajalla ilman vakuuksia:

Pitkällä maksuajalla olevan lainan voi tietyllä tavalla tulkita olevan turvallisempi lainaa myöntävälle taholle, sillä lainaa ottavan henkilön kuukausierät eivät monesti tule valtavan suuriksi (pienentää mahdollisuutta sille, että lainanottaja huomaisi nopeasti ettei voikaan maksaa lainaa takaisin) ja lisäksi pitkällä maksuajalla oleva laina myös lähtökohtaisesti tuottaa lyhyttä lainaa enemmän lainafirmalle. Tätäkään taustaa vastaan ei siis ole kovin yllättävää, että oheisen hakemuksen avulla haettua lainaa on myös mahdollista saada ilman vakuuksia.

Sen, että lainaa voi saada ilman vakuuksia, voi nähdä olevan plussa esimerkiksi sen näkökulmasta, miten nopeasti lainaa voi saada itselle. Sen lisäksi, että lainaa voi saada ilman vakuuksia, niin on lainaa mahdollista saada pitkällä laina-ajalla myös ilman takaajia.

Pari esimerkkiä mahdollisista lainan lyhennyksistä:

Nämä esimerkit ovat viitteellisiä, eivätkö siis välttämättä / todennäköisesti vastaa yksittäisen hakijan saamia lainatarjouksia. Ne voivat kuitenkin antaa jonkinlaisen idean siitä, minkälaisiksi lainan lyhennykset voisivat muodostua eräillä tyypillisillä lainasummilla ja melko pitkillä laina-ajoilla.

Mikäli lainaa ottaisi 2000€ 3 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausittainen lainalyhennys olla 84€. Jos taas lainaa hakisi 10 000€ ja laina-aika olisi 5 vuotta, niin voisi kuukausittainen lainalyhennys olla 211€. Mikäli taasen lainaa hakisi 25 000€ ja laina-ajaksi ottaisi 10 vuotta, niin voisi joka kuukausi maksettava lyhennys olla 264€. Ja jos lainaa hakisi 50 000€ ja laina-ajaksi valitsisi 15 vuotta, niin voisi kuukausilyhennykseksi muodostua 387€.

Miten yli 20 vuotta laina-aikaa?

Netissä kulutusluottoja myöntävät tahot näyttävät pitävän jonkinlaisena ylärajana laina-ajoille tuota tälläkin sivulla useasti mainittua 15 vuotta. Perinteiset pankit voivat kuitenkin joissakin tilanteissa myöntää ainakin jopa 45 vuotta laina-aikaa. Nuo tosin ovat sidottuja asuntokohteisiin, eli jos ei ole tekemässä tuon tyyppistä isoa, kiinteää hankintaa, niin voi olla vaikeata saada yli 15 vuoden laina-aikaa. Ja ainakin tietyllä tavalla on tietysti hyvä, että kulutusluottojen laina-ajat eivät voi olla noin valtavan pitkiä, jotta ne eivät kerkeä kerryttämään erittäin suuria korkokuluja.

Miten pitkä laina-aika valita omalle lainalle:

Jos kahdella lainalla on sama korko, mutta toisen lainan laina-aika on 2 vuotta ja toisen 10 vuotta, niin kerryttää se pidemmällä laina-ajalla oleva laina lähtökohtaisesti huomattavasti enemmän korkokuluja. Tästä syystä ei kannata valita lainalle pidempää laina-aikaa kuin on tarpeellista. Toisaalta laina-aikaa ei myöskään kannata säätää niin lyhyeksi, että on iso riski, että kuukausilyhennyksistä ei selviä.

Ennen lainan hakemista kannattaa siis huolella pohtia sitä, mihin oma maksuvara todennäköisesti riittää. Lisäksi erityisesti pitkien lainojen kanssa kannattaa vertailla eri lainavaihtoehtoja huolella: nopealla vertailulla voi säästää helposti jopa tuhansia euroja, jos laina-aika on pitkä.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn