Luottokorttivelan maksaminen – Vinkkejä, miten laittaa stoppi luottokorttilaskuille

Luottokorttivelka on esimerkiksi siinä mielessä monesti hieman ärsyttävää, että sitä tuntuu olevan huomattavasti helpompi kerryttää kuin maksaa pois. Löydätkin tältä sivulta muutamia ajatuksia ja pieniä vinkkejä liittyen luottokorttivelan kuittaamiseen.

Mikä on paras tapa maksaa luottokorttivelka pois? Mikäli oma taloustilanne mahdollistaa sen, niin on kätevin tapa varmasti se, että pyrkii maksamaan sen ihan vaan säästöistä tai tuloista kerralla pois. Kuitenkin realiteetti on se, että monen taloustilanne ei mahdollista tuota, ja tuolloin kysymykseksi nousee se, että kannattaako luottokorttivelka maksaa pois pienemmissä erissä vai yhdellä kertaa lainalla. Alla tietoa näistä vaihtoehdoista.

Mikäli luottokorttivelan haluaa maksaa pois erissä, niin kannattaa harkita erityisesti kahta asiaa: tiukkoja käyttörajoja ja oman taloustilanteen huomioiden mahdollisimman isoa kuukausierää. Tuo nimittäin voi auttaa pienentämään velan määrää kahta eri reittiä. Ensinäkin uutta lainaa syntyy toivottavasti ainakin vähemmän kuin ennen ja toisaalta vanhaa tulee kuitattua mahdollisimman nopeasti.

Entä voiko luottokorttivelan lainalla maksaminen olla fiksua? Tuo riippuu isolta osin velan määrästä ja luoton korosta. Erityisesti niin sanottujen kivijalkapankkien myöntämät luottokortit ovat nimittäin pieniin lainoihin verrattuna monesti koroiltaan halvempia, eli mikäli kuittaa pienen luottokorttivelan uudella lainalla, niin voi siinä olla vaikea säästää.

Sen sijaan mikäli luottokorttivelkaa on paljon ja/tai oman luottokortin ehdot ovat hieman heikommat, niin voi monesti olla mahdollista löytää niin edullinen kertalaina, että sillä kannattaa maksaa luottokorttivelka pois. Noin on erityisesti tätä kirjoittaessa, kun lainojen väliaikainen korkokatto sääntelee lainojen korkoja, mutta ei luottokorttien korkoja.

Mistä kannattaa etsiä mahdollista lainaa luottokorttivelan maksamiseen? Tuota varten erittäin hyvä idea saattaa olla palvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksen, eli siis käytännössä palvelu, joka etsii monesta paikasta lainatarjouksia. Alla on EdullistaLainaa.fi-palvelun kilpailutuslomake. Kilpailutuksen tekeminen sen avulla on maksutonta eikä velvoita mahdollisesti löydetyn lainan ottamiseen.

Etsi edullista lainaa, jolla maksaa luottokorttivelka pois

Voit etsiä lomakkeen avulla 1000€–60 000 euron kokoista lainaa. Mikäli mielit alle 1000 euron lainaa, niin voi esimerkiksi Omalaina olla harkitsemisen arvoinen palvelu. Kyseisen kilpailuttajan avulla voi etsiä lainaa 100 eurosta alkaen. Yllä oleva lomake on toteutettu yhteistyössä Salus Groupin / Rahoitun kanssa.

Suuntaa-antava esimerkki siitä, minkä verran luottokorttivelan lainalla korvaamalla voisi ehkä säästää: Mikäli luottokorttivelkaa olisi 5000 euroa ja sen todellinen vuosikorko olisi 20% & velan maksaisi pois kahden vuoden aikana tasaerissä, niin säästäisi luottokorttivelan 10 prosentin todellisella vuosikorolla olevalla lainalla korvaamalla yli 500 euroa. Lainalle oletetaan tässä sama kahden vuoden maksuaika.

Minkälainen maksuaika valita, jos korvaa luottokorttivelan lainalla? Yleisesti ottaen on hyvä valita lyhyin mahdollinen laina-aika, jonka raameissa uskoo pystyvänsä hoitamaan lainan. Noin on tietysti ihan jo senkin takia, että ei kannata antaa lainan kerryttää enempää korkoja kuin on ihan pakko. Voit hakea tällä sivustolla olevan lomakkeen avulla laina-aikaa vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta.

Yleinen huoli: mitä tapahtuu, jos maksaa luottokorttilaskun myöhässä? Jos kyse on esimerkiksi muutamasta päivästä, niin hyvin todennäköisesti ei mitään kummempaa. Mikäli kuitenkin luottokorttilaskun maksaminen myöhästyy oikein kunnolla, niin voi seurauksena olla maksuhäiriömerkintä sekä KKV:n sivuston perusteella jopa luottokortin takaisin vaatiminen.